Botched-up desolder and (unrelated?) image issues

Got an issue?
Fabrizio
Member
Member
Posts: 6
Joined: Fri Jul 31, 2015 1:27 pm

Botched-up desolder and (unrelated?) image issues

Post by Fabrizio » Sat Aug 13, 2016 11:01 am

I botched up my first attempt at desoldering ram chips on a C64 was, which I fixed with a bridge (see attached picture) which, for space reasons, skipped one ram chip.
ALL diagnostic RAM tests are OK and I have no instability or unexpected crashes.

I have now realized I have some minor image issues that are only apparent in some games (e.g., Wizard of Wor and Giana Sisters):
sometimes some characters appear with flickering wrongly colors on some lines.
Could this be related to the RAM bridge? Is it instead a PLA issue? Any other chip?

Fabrizio
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.



Fabrizio
Member
Member
Posts: 6
Joined: Fri Jul 31, 2015 1:27 pm

Re: Botched-up desolder and (unrelated?) image issues

Post by Fabrizio » Sat Aug 13, 2016 3:24 pm

In Wizard of Wor I get these weird flickering colors. So far I have not found a single game that crashes.

Remark: COLOR RAM TESTS PASSED.

Image

Image

User avatar
eslapion
Member
Member
Posts: 692
Joined: Mon Jul 20, 2015 10:11 am
Location: Canada

Re: Botched-up desolder and (unrelated?) image issues

Post by eslapion » Sat Aug 13, 2016 7:17 pm

Where are you located Fabrizio ?

This looks like a job for Ray Carlsen.
Wealth, like happiness, is never attained directly. It comes as a by-product of providing a useful service. -Harland D. Sanders

Post Reply Previous topicNext topic